tisdag 5 januari 2016

Inget båg.

De senaste nätterna har jag sovit ganska uselt och drömt massor. I vanlig ordning minns jag bara en bråkdel när jag vaknar. Tyvärr handlade en dröm jag minns om ostbågar, varför jag såklart har tänkt på sådana hela dagen. Jag åkte raka vägen hem för att äta lutfisk efter jobbet. Stannade till på Statoil bara, för att... kolla däcktrycket. Köpte jag ostbågar? Icke, sa Nicke!

Verkligen inga ostbågar!
Det ångrar jag nu. Men det finns andra bra sätt att lindra suget (hoppas jag!), man kan göra ostchips att ha till vadvinuskasepå ikväll. Nachos är också gott. Popcorn också. Fast det finns en gräns för när och var man tillför ost, och där var den! Popcorn ska bara ha salt och riktigt smör på. Om vi hade haft jordnötter hemma hade det fått duga som tilltugg också.

När jag sitter har och suktar och skriver om snacks får jag ett mail från "Yummly" med ostrecept. Jag börjar bli orolig för den där "Storebror" som alltid ser mig och vet vad jag tänker, innan jag vet om det själv ibland. Hur gör han? Är jag så förutsägbar, eller är det ett enbart slumpen? För en tid sen var jag grymt spaghettisugen, precis då skickar "Yummly" ut recept på pasta.

Är "Yummly" inkopplad på min hjärna, känner av mina hormoner eller vad är det fråga om? Undrar vad jag får för recept i morgon? Fast vi har redan bestämt att slökokar'n ska få ta hand om en lammhals då. Jag ska lata mig hela dagen. Vilket inte kommer att hända, men man kan väl få drömma lite? Hellre dagdrömma än få nattliga begär som inte släpper taget när nattmössan åker av.

Nu ska jag riva ost och härja en stund i köket, medan mannen läser färdigt sin fjärde bok på tre dagar. Ja, han är periodare, precis som jag. Måhända jag trillar dit i morgon. Chansen finns och sådana begär är nyttiga och ska uppmuntras. Smittar det av sig på barn är det extra positivt. Böcker blir man ofta smartare av att umgås med och man går inte upp i vikt av dem, hur snaskiga de än är...

Ha en fin afton och trettondedag!

PS. Jag ber om ursäkt om jag överfört mina "cravings" på dig, men jag var tvungen att få det ur systemet.

6 kommentarer:

 1. Haha:-) Du är rolig du :-) Här finns det så mycket karaktär så det där med att "snaska" till TV:n är inget som helst problem ... ljuger bra gör jag också ;-)
  Kram på dig och ha en fin kväll :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du råkar inte ha lite ostbågar hemma? ;)
   Hemlagrad riven hushållsost gratinerad med aningens cayenne är gott, men ändock ett substitut. Jag är inte ens särskilt förtjust i ostbågar, det är det värsta av allt :D

   Radera
 2. Inte skulle väl jag ha några frestelser hemma ... ja förutom min man då ;-)

  SvaraRadera
 3. Böcker blir man inte bara smartare av utan tänk så många platser man besöker och så många människor man möter. Det hade man aldrig hunnit med i verkliga livet! För tillfället är jag i Venedig och USA under olika tidsperioder - bara en så'n sak!
  Ha en skön kväll! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis! Böcker är ovärderliga :)
   Kram och detsamma till dig!

   Radera