tisdag 12 januari 2016

Däckbyte i januari?

Idag ringde klockan tidigt, liksom igår morse. Jag har fått gjort en massa nyttigt på jobbet och känner att jag än så länge är i någorlunda fas med mina ansvarsområden denna månad. I morgon har jag sovmorgon, vilket känns behövligt faktiskt. Har av någon anledning inte sovit så bra och drömt mycket på sistone, så jag ska nog sova riktigt gott i natt.

Särskilt som jag kom hem i precis lagom tid för att följa med mannen till garaget för att byta däck.
(Lite busigt av honom att vänta så länge med däckbytet, men å andra sidan, det har ju inte varit så mycket vinterföre och så är han ju inte ute och kör så ofta heller.)
Han trodde nämligen att han skulle göra det själv,vilket jag inte kunde tillåta eftersom han klagat på ryggont de sista dagarna.

Envis som en röd gris är han ju (precis som jag), så han inbillade sig att han skulle kånka ner däcken från loftet, nerför en smal, eländig stege, helt själv. Dumheter säger jag. Det räcker att hantera domkraften och fälgkorset när det är på det viset, tycker jag. När vi kom hem igen var det ingen av oss som var speciellt hungrig, så det blev ett par knäckemackor till kvällsmat och laxen får vänta tills i morgon.

Mannen får bestämma och förbereda tillbehören, så det inte blir för sent på kvällen. Det är så vi jobbar i den här familjen... Hjälper och underlättar för varann i vardagsbestyren och annars också. Livet är inte en dans på rosor, men det behövs inte så mycket för att glädja sin partner. Oftast är det mer uppskattat med potatisskalning än blommor, när man kommer hem. Tänk på det, mina vänner!

Jag ligger efter med det jag lovat att hjälpa till med. Det stör mig väldigt mycket och jag ska bättra mig. Det har varit för mycket jobb och för lite ork på sistone. Bokföring är inget jag kan koncentrera mig på när jag kommer hem vid sju-, åtta-tiden om kvällarna, hur gärna jag än vill. Jag ska boosta mig med vitaminer och nyttig mat, så är orken snart tillbaka...

Förutom hårvård och tryckkoll av däck, ska jag inte göra någon som helst nytta förutom att jobba i morgon. Bokföring funkar illa när kunderna ringer och vill ha hjälp av mannen, nämligen. Och jag borde baka... Brödet är nästan slut i frysen och köpebröd är inte kul. Men näe, fördegen orkar jag inte med att göra nu, för klockan är mycket och det är dags att släcka ner och välkomna John Blund.

Sov gott och ha en fin onsdag!

4 kommentarer:

 1. Hoppas du snart har orken tillbaka och att du inte blir för envis. Själv är jag inte envis alls men jag ljuger ganska bra ;-)
  Bokföring är kul men inte vid den tiden efter en hel arbetsdag.
  Ha det fint och var rädd om dig hälsar jag med en kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Jag lovar att försöka att inte bli alltför envis :)

   Radera
 2. "Oftast är det mer uppskattat med potatisskalning än blommor" - den var bra! Jag som varit både sambo och singel kan skriva under på att när man är i en relation så ska man sätta värde på de "små" sakerna. Som singel måste mn ju göra allt från idé till slutresultat. Då hade man varit väldigt glad om potatisen någon gång var skalad. Så uppskatta och sätt värde på varandra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :)
   Men så är det ju. Jag har levt ensam i förhållande och själv, så jag uppskattar att mannen "lånar mitt kök" när jag jobbar sent. Och annars också, bara det inte blir för ofta ;)

   Radera