onsdag 24 september 2014

Förbättrade utsikter. #bloggswe

Hur svårt är det att skriva ett personligt brev till en presumtiv arbetsgivare i en helt annan bransch än den man har utbildning och erfarenhet av? Jättesvårt, tycker jag!
Jag hade ett par mallar i den hädangångna datorn, vilka jag dumt nog inte hade sparat i något moln eller liknande. Därför har jag skrivit ihop något till varje sökt tjänst på sistone. Tidsödande.

Nu är det gjort i alla fall, en användbar mall som kan anpassas till varje plausibel arbetsgivare. Hur skicklig jag är på att övertyga om min egen förträfflighet, trots bristen på erfarenhet av restaurangverksamhet, återstår att se. Ingen av de tjänster jag sökt har lett till något svar, men jag kämpar vidare. Jädrans TV4 och Mannerström, de skulle ha valt mig istället för Alex.

Fast i servisen är det ju inte jag vill vara. Jag vill helst vara bland grytorna och kastrullerna, förstås.
Inser du hur jag måste lägga band på mig denna vecka? Att inte servera nylagad middag, bara värma upp färdig mat, det är under min värdighet, typ... Spelar ingen roll att det är min egenhändigt lagade och infrysta mat, den skulle ju vara lunchlådor då känns det helt ok, inte till middag dock.

Jo, i morgon tror jag att det blir nylagad mat, men då får slöis sköta det mesta jobbet. Då blir det ärtsoppa och kanske pannkakor. Jag ska passa på att baka bröd, mellan hämtning av mina nya glasögon och klippning hos Malins Skönhetsstudio i Sisjön. Nu ska jag nämligen se bättre ut!
Det ska bli spännande att se världen genom orepade och progressiva glas.

Den kommer väl inte se bättre ut för det, då krävs det skygglappar eller rosa glas, men den närmaste omgivningen bör bli tydligare. Jag hoppas att detta innebär att även jag får en ny skärpa.
Borde kanske slipa till vissa verbala formuleringar när vi ändå är i farten med de bifokala?

Ha en fin dag, var rädd om dig och se livet från den ljusa sidan!


1 kommentar:

  1. Visst löser du korsord? Jag också! Fick ett kåseri om korsordslösande från min syster, kan inte hitta nå'n mailadress till dig. Vill du läsa det så maila mig på ialofq@gmail.com så mailar jag det.
    Ha en bra dag med klar sikt! ;-)

    SvaraRadera