onsdag 17 september 2014

Trist och tråkigt och alldeles underbart! #bloggswe

Det är onsdag och tidningen var ovanligt tunn och innehållet tråkigt. Istället för att begrava mig i min bok, började jag rensa bland alla tidningar som ligger vid sängen. Vilka har korsord kvar att lösa och finns det recept värda att spara? Sånt tar ju sin lilla tid, men jag var nere ganska tidigt ändå. Och började rensa upp i köket med. Min lilla hög med "läsbart" på soffan är borta.

Nå, det var inte bara läsbart där, om jag ska vara uppriktig. En sladd till datorn, som bara passar utrikes; kvartalsrapporter man knappt bryr sig om för att aktieinnehavet är 15 styck och ger mig 72,38 om året, en iPad-kartong (tom) och ett garantibevis. Ännu en hög, på andra sidan bordet, överlåter jag till mannen att ta hand om, så att jag inte sorterar fel. Det kan ha hänt förr, nämligen.

Vi organiserar våra oordningar på liknande sätt, men då är det bäst att katalogisera dem själv, så att det ordnade kaoset bibehålls. På annan plats bara, så man slipper se det.
Jag ska ta med en massa skräp till ÅV och sen ska jag handla. Fast jag har ingen lust, tappade visst orken när solen försvann. Dessutom är skolbarnens gälla skrik omåttligt irriterande idag.

Ja, jag har pms. Ovanligt mycket sådan och det irriterar mig mest av allt. Jag blir sällan arg eller oregerlig, mest irriterad och ledsen. Jobbigt nog att inte känna igen sig själv och så vill man ju inte utsätta andra för ens dåliga humör heller. Jag ifrågasätter varför ingen kan lösa detta problem. Va?!

Åt två kokta ägg till frukost, det skulle jag inte ha gjort. Nu har jag halsbränna. Ont i knät och höften, skulle inte ha bestigit berget igår. Jädra katter, sover hela tiden. Varför får inte jag det med? Vad ska jag laga för middag? Skit samma, jag har ju halsbränna. Läsa bok hela dagen? Skärp dig latmask!
Klimakteriet verkar inte så dumt ändå...

Jag ska ta mig själv i kragen och både återvinna, handla och laga middag. Blir så irriterad annars.
Men då måste jag ju krypa ur mysklänningen, borsta tänderna och ta på mig sockar. Jobbigt!!!
Lite uppiggande musik kanske? Youtube har mycket att välja på och denna låt är lika motsägelsefull som jag idag. Det regnar inte där jag är, men det kunde lika gärna ha gjort det.

Erkänn! Du blev lite gladare av att lyssna på låten, eller hur? Det blev inte jag. Tror jag. Äsch...
Jag behöver en större dos, så jag lyssnar igen och blir ett strålande solsken tills mannen kommer hem. Hrm.. Försöka duger i alla fall!

Ha en fin dag och le! Det kan göra stor skillnad för den du möter idag.
Vem blir inte glad när man ser detta leende?

2 kommentarer:

  1. Så'na tvära, knasiga dagar har vi nog lite till mans, men vi pratar aldrig om dom så man tror nästan att det är nå't fel....men det är nog bara en del av livet och nå't vi måste igenom då och då för att uppskatta motsatsen....men tungt är det!

    SvaraRadera