fredag 19 september 2014

I fablernas värld? #bloggswe

Idag har jag ont i kroppen efter gräsklippningen igår. Gräset var högre än klipparen, maskinen alltså, jag är inte särskilt lång, men mer än tre äpplen hög. Det tog tid, och kraft. Varmt och svettigt var det och jag är uppenbarligen otränad. Misstänker att jag får klippa till det i början av nästa vecka igen, men den dagen, den sorgen.

Jag fann det synnerligen tillfredsställande att knipsa av ett antal mördare som lurade i gräset. Är inte särdeles hämndlysten i vanliga fall, men mördarsniglar och fästingar hyser jag inga förlåtande känslor inför. Däremot var det inte lika tillfredsställande att hitta högar av diverse spillning, efter att ha klippt av de döljande stråna. Det var tillräckligt svårt att manövrera maskinen, utan att behöva hoppa över dessa högar, lämnade av både rådjur, älg och räv, såvitt jag kunde bedöma det.

Inte begriper jag vad de har i trädgården att göra, sedan de gjort tabberas på både jordgubbar och äpplen för länge sen. Andra grödor har vi inte, än så länge. Nästa år ser det nog annorlunda, men då får vi antagligen näta in allt om vi ska få något själva. Jag har funderat på såna där flygande fågelskrämmor, modell större rovfågel, som man ser sväva över diverse byggnader, ämnade att skrämma bort duvor och andra mindre fåglar. Skulle det funka med en elefant i trädgården, tro?

Paviljongstommen är som klippt och skuren till att förankra en relief av en elefant, som rör på sig i vinden och verkar hotfull. Problemet med en sån är att katterna inte vågar gå ut heller... Förutom att våra vilda djur sällan eller aldrig vet hur farlig en elefant kan vara, förstås. Kanske en drake likt Katla, skulle vara bättre? Har du något bra tips på viltskrämma, så ge mig gärna det. Seriöst...

Jag är sen med inlägget idag med och jag ber ödmjukt om förlåtelse för detta. Dagen började sedvanligt med kaffe och GP på sängen, med Mayzan som fotvärmare. Så långt allt gott och väl, men sedan när jag skulle se över mitt skydd mot inkräktare, gick allt åt pipsvängen. McAfee vägrade att släppa in mig på Chrome och då kommer jag inte åt mina appar, och det är katastrof!

I min desperation bad jag den alltid lika hjälpsamme vännen Tåmpa om hjälp och fick den i form av en instruktionsfilm, vilken jag förmodligen aldrig hade hittat själv. Jag vet inte hur han bär sig åt, men han har väl andra sökkriterier än jag, antagligen. Brandväggen som dummade sig fick jag bukt med och nu är jag tillbaka på rätt bana igen. Internet Explorer är utvisad till snickarbon igen!

Fast helt utan problem är det inte, när jag tänker efter. Jag hade en tanke om vad jag skulle skriva idag och nu är den borttappad, bara för att jag skulle känna mig säker. Nu är jag väldig osäker på om jag kommer att hitta den tanken igen. Man kan då inte lita på antivirus-program, det står helt klart, tror jag åtminstone.

Idag är det fredag och vid detta laget vet du som trogen läsare att det blir fisk till middag. Jag ska för första gången tillaga kungsfisk, eller uer som den också kallas. En chef jag hade för länge sedan, menar att det är den godaste fisken man kan få. Han är ju norrman och heter Hay, så han borde väl veta, tycker jag...

Till dessa filéer är det tänkt att ha lite räkor och kräftor, men längre än så har jag inte hunnit planera på grund av debaclet ovan beskrivet. Jag får återkomma med slutresultat och ett omdöme på fisken, kanske redan i morgon. Om jag hinner, innan veckans gäst och övernattare ska hämtas på stationen. Myshelg blir det med bästa Lotta i alla fall och det ser jag och mannen fram emot, väldigt mycket!

Ha en skön fredag och helg, samt på återseende!

PS. Tåmpa är inte bara en god vän, han har skrivit och illustrerat "Boken om Djur" också.
Följ denna fb-länk: Boken om Djur  Vansinnigt roliga bilder! Finns även som plansch!2 kommentarer:

  1. Snälla, sätt in ett foto på elefanten när den är på plats! :-))

    SvaraRadera