onsdag 26 november 2014

Kom hit och spill... #bloggswe

Vilken tur att vädret är riktigt vackert och trevligt idag, för jag är jättetrött. Har drömt konstigt igen, men har i vanlig ordning glömt det mesta. En dröm handlade dock om att jag skulle lära någon att dricka ur ett helt vanligt dricksglas utan att spilla. Personen ifråga är mig helt okänd och svårigheten var stor. Jag blev så irriterad över spillet och sölet att jag nästan fick en hjärnblödning.

Jag gissar själv att det handlar om att jag är heligt förbannad på resursslöseriet som finns runtom mig. Framför allt att mannens företagsledning inte har vett på att ta tillvara på den tillgång han är, samt klantskallen som är för feg att satsa lite för att vinna mycket. Till en liten del även för egen del.
Jag är också en tillgång och en pålitlig resurs, det märks när jag hoppar in och avlastar.

Trots mail till RC och en ödmjuk förfrågan om hur jag står mig i konkurrensen till den tjänst jag sökt vet jag fortfarande ingenting. Det är frustrerande, speciellt som det nu gått sju veckor sedan intervjun och hon lovade besked efter fyra. "Jag hör alltid av mig till alla sökande." Jo, jo. I år eller nästa?
Inte heller fackpampen gör som han lovar, vilket i och för sig inte förvånar mig längre.

Den 6:e innevarande månad svarade han mig såhär: "Jag återkommer inom kort med ett ordentligt svar till dig. Som jag skrev tidigare så har arbetsgivaren sagt nej och vår bedömning är att vi kommer inte längre. Men som sagt jag återkommer."
"Inom kort", va? Det innebär max en vecka, eller är jag helt ute och cyklar? Tre veckor är det inte, i alla fall, det är ohyfsat och oförskämt. Men som sagt, jag är van vid detta laget...

Brödet är helt slut, en fördeg är satt och jag ska älta den degen också idag. Måste dock åka och handla mer mjöl. Surdeg behövs knappast, jag kan spilla över lite av mitt humör i degen, så blir det nog samma resultat. Lite annat ätbart behöver också hämtas, men det finns ganska gott om mat hemma. Basvaror som potatis, lök, morötter och annat "grönt", jämte grädde och ägg är slut.

Min energi också. Jag vill orka sätta igång med fönsterputsning och gardinstrykning, för i helgen är det 1:a advent och då vill jag ha det lite juligt och mysigt. Dricka glögg och äta pepparkakor efter julmarknaden i Haga, njuta av ljusen från adventsstjärnor och -stakar bakom röda julgardiner.
Är det någon som råkar spilla energi över mig, ska jag bli evigt tacksam och glad, jag lovar!

Hade sånär glömt bort Dagens middag. Det blir potatismos till fisken som blev över i söndags. Det gäller att ta tillvara på resurserna, inte sant?

Ha en fin dag och var snäll, håll dina löften och behandla andra så som du själv vill bli behandlad!


6 kommentarer:

 1. "Gilla"!
  Det finns bra dagar. Och dagar.

  SvaraRadera
 2. Det låter som om du har det rätt jobbigt nu. Då kan det bara bli bättre, eller hur? Önskar dig lycka till i jobbsökandet!

  Kram Kim :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite tungt är det, ja. Fast jag tror som du Kim, att det snart blir bättre!
   Tack och kram tillbaka!

   Radera
 3. Bra skrivet! All energi o god tur till dig i jobbsökandet. Jag vet hur frustrerande det är, men tanka energi i det goda livet ni två har. Det är viktigare än allt annat. Det andra kommer att lösa sig. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Hoppas verkligen att det löser sig snart, det vore på tiden!
   Kram

   Radera