tisdag 18 november 2014

Trädgårdh och mingel. #bloggswe

Dubbeldeppar idag. Vädret är jämntjockt grått och min förkylning är tillbaka. Eller om det är vaccinet som ger mig influensasymptom? Nä, jag tror inte det. Oavsett vad, är min näsa väldigt sduvig och halsen är torr och irriterad. Nu är jag faktiskt trött på att ha det såhär. Somnade en stund i fåtöljen igår, vilket hör till ovanligheterna, så nåt lurt var det.

Detta innebär förstås att jag håller mig inomhus idag och om hjärnan inte beckar igen helt, kanske jag tar fram symaskinen. Att använda den ger mig även i "friskt" tillstånd huvudvärk, nämligen. Jag får alltså tänka för hårt, för att få ihop sakerna på rätt sätt. Resultatet brukar trots allt bli rätt okej, men ansträngningen är oerhört tuff.

Efter ett tag kopplar oftast sy-synapserna rätt och arbetet flyter på. Ibland kan det dock medföra att jag blir stursk och tror mig veta vad jag gör, vilket gör att jag struntar i att dubbelkolla, innan jag trampar gasen i botten. Nu var jag inte helt sannfärdig för jag dubbelkollar alltid, jag menade kvadrupel-kolla. Då förstår du vilken huvudvärk det handlar om...

Idag blir det snabbmat. Pasta med musslor och bacon. Har inte ätit pasta på två veckor och är våldsamt sugen på det. Listade lätt ut att mannen skulle välja pastaalternativet på lunchrestaurangen igår, därför ska jag ha det idag, speciellt eftersom jag känner mig  lite "klen" och ömklig. Jag vill bara krypa ner i sängen och sova bort hela dagen, hela november i själva verket.

Drömma kan man ju. Jag hade en massa konstiga drömmar inatt. Det är också ovanligt. Inte att jag drömmer, men att jag minns att jag drömt. Jag minns att jag tänkte att detta måste jag komma ihåg när jag vaknar och jag ansträngde mig verkligen för att göra det, men nu är de väldigt diffusa minnesfragment. En person minns jag dock och det var Gustav Trädgårdh.

Det är emellertid helt logiskt att jag drömde om honom, för han är min nya idol. Sammanhanget var desto märkligare. Ett mingelparty hos en konstnärsvän, som utvecklades, eller invecklades om man så vill, till en mordutredning i bästa Maria Lang-stil. Det var många andra "kändisar" där, men vilka de var är borta. Inte vet jag vem som var offret eller boven i dramat heller.

Innebär detta att jag borde skriva ner mina drömmar, eller ska man bara förmoda att jag har tittat för mycket på TV på sistone? Att skriva drömdagbok sägs vara nyttigt. Jag vet inte det, jag. Då skulle jag bara förlora en massa dyrbar sömn, för jag skulle inte klara av att låta bli att spekulera i vad drömmarna betyder. Varför ska det vara så svårt att minnas ändå?

Nu ska jag svepa en filt om mig och sätta mig med ett korsord en stund, innan jag tar en dusch. Är lite frusen eller "uggen", som man säger där jag är född. Kanske en kopp te kan hjälpa till att få upp kroppstemperaturen till lite högre än 36 grader?

Ha en fin dag och var rädd om dig!




1 kommentar: