torsdag 26 februari 2015

Fläskfritt-bra eller dåligt? #bloggswe

Ojojoj, så trött jag var igår när jag kom hem! Det märktes att det inte bara var jag som hade fått lön, om man säger så. Det var full rulle från tio minuter innan jag egentligen skulle börja. Min kollega behövde verkligen få gå på rast, för hon hade jobbat ensam på golvet, då det inte fanns någon kassapersonal för dagen. Sen var det produktinfo av en apotekskonsulent, vilket var kul.

Efter det skulle kollegan på "kvartssamtal", vilket drog ut enormt på tiden och när hon kom tillbaka fick jag ta min rast, för att vara tillbaka när hon skulle sluta för dagen. Det var fullt fokus på kunderna och jag hann inte med att plocka upp så mycket varor som jag hade velat, men det är så det blir, när det är kort om folk.

En gammal bekant hälsade så glatt på mig igår kväll. Vi kan kalla honom Olle och var klasskamrat med lillasyster M. Så lik sin pappa han är, tänkte jag hela tiden vi när småpratade medan han väntade på sin tur. Det är många år sedan jag såg honom, så i mina ögon hade han åldrats ordentligt. Det blir ju så; ses man inte på många år "stannar" folk liksom i den ålder de hade sist... Eller är det bara jag?

Undrar i mitt stilla sinne hur folk ser på mig, efter alla dessa år. Gråhårig är jag förvisso, men inte jätteskrynklig. Det är en fördel att ha några "trivselkilon" extra ibland, eftersom de som fyller ut det värsta. Det har hänt att jag hajat till när jag återsett skolkamrater och tycker de ser mycket äldre ut än jag. Fast det kan ju bero på att jag ser illa framför spegeln i badrummet också...

Mannen och jag tittade med ett halvt öga på nåt tv-program och summerade dagen, när jag kom hem. La mig vid midnatt och stoppade öronproppar i öronen och sov som en stock till klockan nio.
Fick GP och kaffe på sängen som vanligt och jag ska sätta igång med dagens göromål nu. Om en stund i alla fall.

Solen sken in när jag vaknade och jag tänkte åka till ÅV och bli av med en massa skräp. Dessvärre har solen hunnit försvinna, så jag måste nog skynda mig om jag ska slippa stå i regn eller ännu värre där borta. Handla mat ska jag göra. Det andra får vänta, jag behöver ladda inför helgpasset.
Kanske tar jag fram snabeldraken på övervåningen, innan jag börjar med dagens middag.

Har tagit fram en bit torskrygg och räkor ur frysen. Ska komplettera med någon bit lax från affären. Musslor har vi hemma och det kommer bli en fisk- och skaldjurssoppa med nybakt bröd till. Med andra ord kommer jag stå och hacka grönsaker och meditera en stund i köket, vilket är precis vad jag behöver för att slippa använda huvudet till grunna på allt som händer och inte händer i livet.

Lök, purjo, fänkål, paprika, palsternacka, rotselleri, morot och chili åker ner i grytan. Kanske hittar jag något annat kul också. Vitt vin, sherry och grädde förstås. Räkfond finns klar, så jag kanske är lat idag och slänger räkskalen. Hur som helst blir det en helt fläsk- och svålfri middag!

Ha en lysande dag, med eller utan solsken!

2 kommentarer:

  1. Nä då, det är inte bara du. Man har en bild av folk och om den har några år på nacken så kan man riktigt hoppa till när man ser dom idag. Åh, så gammal han/hon ser ut! Och se'n är nästa tanke: och hur ser jag ut i den andres ögon? Fast nå'nstans där försöker jag tänka på nå't annat istället.....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra där! Jag ska göra detsamma! :)

      Radera