fredag 5 juni 2015

Sickan, Anne & jag. #blogg100 #bloggswe

097.
Jag gjorde en anka igår när jag påstod att vi skulle grilla en sådan på lördag. Eftersom vi vill ha lite sällskap frågade vi Kluran om hon var med på noterna, men det var nån foppollsmatch hon måste se, därför skjuter vi fram grillning av pippi till söndag. Som vanligt när jag ska göra något för första gången, letade jag recept och beskrivningar för helgrillad anka.

Borde kanske förtydliga att tanken är att använda kolgrillen utomhus. Jag hittade då denna otroligt roande beskrivning, förmodligen översatt av Google translate, rätt upp och ner. Skrattade så jag grät, så hysteriskt roligt tyckte jag att det var. Om du inte är totalt humorbefriad gissar jag att mungiporna åtminstone pekar uppåt en aning mer än innan du klickade på länken?

Det finns tydligen människor som blir extremt provocerade av andras positiva inställning till livet och rentav blir arga och sura över glittrande glada statusuppdateringar. Hur vore det om man lät sig "smittas" av andras lycka och istället glädjas åt att det finns de som har det bra, även om ens eget liv inte är så muntert för tillfället?

Tänker man negativt lär det inte bli mer positivt, det är jag övertygad om. Om man blir irriterad över sådana saker går man förmodligen runt och är magsur för jämnan. Till vilken nytta då? Jag vet att jag många gånger har varit väldigt negativ i mina inlägg, men det betyder inte att allt måste vara skit och elände för det. Förhoppningsvis har det funnits en positiv motpol i samma inlägg.

Jag blir glad när jag läser att andra är glada, ledsen när andra är ledsna. Försöker att inte ta åt mig av dumma kommentarer eller låter helt enkelt bli att titta för "noga" om det är sånt jag inte håller med om, gillar eller orkar med för stunden. Överväger att ta bort sådana vänner som uppenbart inte gör något åt sin eländiga situation, utan gång efter annan berättar om övergrepp och annat hemskt.

Det är inte för att jag inte bryr mig, det vet du som känner mig väl, men för att jag blir så illa berörd och mår dåligt, när personen ifråga utsätter sig själv för samma sak, trots att alla vänner säger att det räcker nu. Polisanmälningar dras tillbaka, när ett besöksförbud hade varit det enda rätta. Jag blir förtvivlad över att läsa sånt och inte kunna göra något åt det.

Över till trevligare saker nu, jag kände själv att deppen var nära att övermanna mig. Mannen är på kundbesök igen, men bara över dagen. Order droppar in dagligen och han pratar lika mycket i telefon som tidigare, känns det som. Igår fick vi höra om nyordningar som definitivt kommer att gynna mannen inom en snar framtid, så på den fronten är det positivt.

Jag jobbar heltid i två veckor, det är mycket positivt. Sedan är det inte riktigt heltid, men relativt välbokad resten av sommaren. Och som vanligt, folk blir sjuka även såhär års, så det går säkert att fylla vissa dagar i almanackan med extra inhopp. Den ljusnande framtid är inte bara alla glada studenters, den är även vår.

Ha en härlig fredag, själv jobbar jag kväll, njut av ledighet eller kort arbetsdag!

Sickan är förstås hon med efternamnet Carlsson och här är en trudelutt.
OBS, känsliga personer varnas för osedvanligt glada toner!!

2 kommentarer:

 1. Du! Kan du inte formattera länkar så att de sre ut som länkar? Synd om man missar dom, den med ankan var jätterolig! Tack för gott skratt!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vassego!
   Det måste ha hänt något med den funktionen, "länkordet" ska vara blå och synas ju...
   Jag får forska i detta :)

   Radera