fredag 26 juni 2015

Nostalgi på hög nivå. #bloggswe

Det är svårt att hinna med allt man vill när man tar "semester". Mannen hade det svettigt innan telefonen äntligen tystnade framåt "kvällingen", men problemen löstes och idag är kunden nöjd. Problemet hur två paket, varav det ena fanns i Sverige före midsommar, inte har funnit sin adressat förrän idag är ju knappast något han kunde svara på eller för, men synnerligen frustrerande för båda.

FedEx sköter sina transporter till Sverige exemplariskt, det är sedan det börjar strula. Dess underleverantörer lämnar mycket i övrigt att önska, men det verkar handla om vart i Sverige godset ska levereras. Till Gävle och Umeå kommer varorna fram senast två dagar efter utskeppning från Frankrike, men till Karlstad är det tydligen svårare att hitta...

Innan vi åkte hemåt idag ville vi se alstren som stenhuggarkonstnärerna skapat i Gerlesborg, inte långt från Bovallstrand. Väl värt ett besök, för den som har vägarna förbi till alla semesterorter i både Sotenäs och Tanums kommuner. Håll tummarna för att jag vinner något av de mindre konstverken i lotteriet som har till syfte att stödja verksamheten.

Det var tur att vi åkte när vi gjorde, med mig som chaufför och mannen med kontoret i baksätet (!). Efter ett matstopp på CityGross på Torp fick vi meddelande om att larmet gått hemma. Visserligen var det en av katterna som lyckats utlösa det, men lite jobbigt var det innan vi kunde konstatera det med hjälp av appen och grannen. Sen var det ju den eviga kön i Tingstadstunneln...

Vi tog med oss både grillskivor av kalv, till det facila priset 119 kronor/kg och grillklubba, vilket är tjocka revben styckade på "fel" håll. Annat håll än det vanliga, snarare. Oknäckta och på längden, om du förstår hur jag menar? Sparar kalven till senare tillfälle och äter klubborna med sallad idag. Efter räkmackan i ovan nämnda affär, räcker det gott.

Igår åt vi Club Steak från Kustcharken:

Varsin köttbit förstås... 
Så ljuvligt gott och rikligt att den grillade potatisen egentligen var helt överflödig, hur god den än var. En enkel cf-röra, eller "gucka" som mannen kallar det, med schalottenlök, chili, salt och svartpeppar snodde vi ihop lite snabbt. Efterrätten blev jordgubbar från Röd, den lokala leverantören.

Efter maten var det nödvändigt med en promenad, dels för att mota matkoman i grind, dels för att visa vår gäst omgivningarna jag haft förmånen att växa upp i. Till min stora glädje är hopptornet återigen en träkonstruktion och såvitt jag minns, i rätt höjd på åtminstone "Kandidaten". Jag hade lite svårare att bedöma höjden på "Magistern", men tror nog att det är den ursprungliga?

Rätta mig gärna om jag har fel om höjderna. 

Promenaden bjöd på fler vackra vyer och salta stänk, det blåste ganska bra.

Man kan inte annat än må bra, när det ser ut såhär!
Underbara Badholmarna!
Lite förvånat kunde jag konstatera att det ännu inte är så många badgäster här. Timmen var förvisso ganska sen, så barnfamiljerna som brukar vara på plats efter midsommar kanske redan knoppat in?
Bryggcaféet är under renovering och återuppbyggnad efter branden, så något folkvimmel där kunde man ju inte räkna med. Hoppas de snart är klara för återinvigning, det behöver Bovall...

Ha en härlig fredag och start på semestern eller "bara" helgen. Var rädd om dig och simma lugnt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar