lördag 20 juni 2015

Middagen är serverad. #bloggswe

Hämtade sonen på Nisse-terminalen igår och åkte hem med honom till mannen, som städat och banat väg in till gästrummet. Lunch med Nubberöra på surdegsknäcke tråcklades ihop och avnjöts med ett glas öl och sen fortsatte vi umgås i fullständig lugn och ro. Det var precis vad vi behövde, alla tre.Eftersom regnmolnen höll sig i närheten hela dagen, tog vi det säkra före det osäkra och placerade grillen under paviljongtaket. Detta visade sig vara ett smart drag, för det kom några skurar under tiden kycklingen grillades. Kvällen fortsatte med film och på sonens begäran blev det en gammal goding från hans barndom, sen på mannens begäran "Hidalgo".

Sen var det natten och jag tror alla somnade bums. Jag sov som en stock och vaknade riktigt pigg och utvilad. Idag blir det brödbak; focaccia med tomater, oliver och basilika. Kanske vanligt bröd med, för fryslådan gapar tom. Hamburgare ska grillas till middag, men vilken sorts tillbehör det blir är fortfarande en öppen fråga.

En fortsatt lugn och skön helg blir det alltså. Solen skiner och även om det finns illasinnade moln på visst avstånd, så det är varmt och gott på altanen. Sonen spanar rådjur på andra sidan bäcken och jag försöker få mannen att fånga middagen. Han ställde sig dock kallsinnig till förslaget. Jag förstår inte alls, gratis mat serverad på bakgården, det är bara att ta för sig, ju?

Ha en fin midsommardag och ta vara på denna lördag på bästa sätt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar