söndag 21 juni 2015

Krage, pallar jag det? #bloggswe

Så typiskt att bussarna var försenade på grund av olycka. Jag finner det väldigt märkligt att folk fortfarande inte har lärt sig att vara försiktigare i trafiken under dessa långhelger, då alla vill fram först och till vilket pris som helst. Men är ens eget och andras liv ett lämpligt pris? Nej, knappast.
Ändå beter sig folk som om de äger vägen och alla andra ska visa hänsyn, men inte själva?

Hur som helst, sonen är hemma igen, fast senare än det var tänkt. Hoppas han tar pizza till kvällsmat, som var en tanke redan efter frukost. En stadig frukost på 200 gram bacon, tre ägg och några bitar focaccia. I vanliga fall steker jag ett paket bacon till mannen och mig själv, när Peter är här blir det tre. Han är matglad och har aptit, den killen!

Här ska det bli grillade lammkotletter, sallad med vinägrett och focaccia. Först kommer dock en favorit i repris, nämligen det sista av Nubberöran. Jag har startat grillen och förberett allt. Kände att trädgårdsarbetet tog överhanden, så jag fokuserar på väl invanda sysslor. Jag kan få en chock annars, för att inte tala om mannen...

Trädgårdsskötsel är inte min bästa gren, om man säger så och det har jag sagt förut. Jag vet hur jag vill att det ska se ut, men anser med fog att andra (mannen) har grönare fingrar än jag. Idag har jag dock nästan imponerat på mig själv. Gamla astrar och nytt gräs och annat otyg har jag flyttat på. När jag väl kommer igång är jag som en terrier, eller kanske är det en tax?

Men det finns gränser, mat är viktigare och medan mannen maniskt klipper häckar, måste någon (jag) se till att näring tillförs oss stackars hårt arbetande människor. Jag fick förresten en present av mannen igår. En pallkrage, typ. Tror han vill säga något med detta. Fattar inte vad, bara...

Ha en skön söndagskväll och ladda upp lite lagom för jobb eller semester, vilket du nu har i morgon!

2 kommentarer:

  1. Det är väl bara att langa över den till maken och erbjuda honom att odla vad som faller honom in som du kan inlemma i näringsproducerandet! Eller...!? ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, jodå, det är inga problem med det!

      Radera