onsdag 27 april 2016

Färdtjänst.

Jag brukar berömma mig själv för mitt goda humör. Igår var jag inte riktigt i balans och jag vet inte varför. Idag kändes det bättre när jag vaknade, även om det var lite för tidigt en ledig dag. Jag tycker ju om att starta lugnt på morgonen, så för att hinna det innan besiktningen hade jag ställt klockan på halv åtta. Halv nio fick jag lite bråttom att klä på mig, men det var helt okej.

Tretton minuter i nio var jag på Carspect med tre minuter tillgodo. Jag fick vänta en stund, men det var också helt okej. Humöret intakt än så länge, alltså. När tjejen kallade in kollegan för att kolla ett glapp, började det svikta. Jag har inte råd med reparationer av bilen nu. Fick en tvåa på en spindelled och den hurtiga upplysningen att "du har ju en hel månad på dig och vi har drop-in på ombesiktning".

Eftersom jag vanligtvis inte brukar svära i skrift, ska jag inte göra det idag heller. Muntligt svär jag som en borstbindare och du kan säkert föreställa dig åskmolnet över mitt huvud. Mannen har bokat en tid för byte av arachnoidala leden på Verkstan Långtbortistan och det är jag tacksam för, men jag är fortfarande förbannad över att det skulle vara nödvändigt.

Jag har en lång lista på saker som jag behövt de pengarna till istället. En hårklippning, nya byxor, nya toppar, nya arbetsskor, nya gympadojjor, en yogakurs, ny medicin, något kul, något gott, för att bara nämna lite. Har kollat upp vad led-eländet kostar och det verkar vara någonstans mellan 500 till 700, plus lite till för själva arbetskostnaden förstås. Inte vansinnigt dyrt, men surt.

Där flög det goda humöret all världens väg. Mina innestående 19,64 timmar skulle ha utbetalats denna löning, men dem har jag inte sett röken av, trots påstötning i fredags när jag kollade lönespecifikationen. Irriterande som tusan och nu pyser det ur öronen på mig, samtidigt som det väller svavelosande eder ur munnen.

Tur att mannen åkte iväg för att luncha med en vän, på det viset kan han leva vidare i tron på att jag inte är så ful i mun som jag faktiskt är om jag blir riktigt arg och besviken. Till mitt försvar, om nu någon tycker att jag bör ha det, går i regel min ilska över ganska snabbt och jag är inte långsint. Det är slöseri med energi och har hur som helst aldrig varit mitt sätt.

PMS kanske har en viss betydelse de gånger jag får MDH, det vill säga Mycket Dåligt Humör. Just idag känner jag inga andra typiska symptom på det, men det är alltid skönt att ha något att skylla på. Annars ligger DSVT, Den Stora Vår-Tröttheten, nära till hands också. Den har jag lidit av så länge jag levt, tror jag i alla fall, lider av dåligt minne med.

Den är förknippad med pollenallergin som också är fruktansvärt störande och lätt att skylla mycket på. Blir man trött tappar man tålamodet och tappar man det kan till och med en ängel tappa humöret. Inte för att jag på något sätt identifierar mig med änglar, men ganska snäll och blid är jag. När saker och ting blir som jag tänkt mig, vill säga. Om inte PMS, MDH och DSTV lägger sig i alltså...

Oroar mig för min goda vän och namne som hamnat på akuten med ond rygg också. Hoppas att hon får hjälp så att vi kan ses i morgon istället för idag. Om jag inte ska skjutsa henne till röntgen, vilket en vettig doktor tycker behövs för att utesluta skelettskador. Ja jisses, det är farlig att gå kurser hos polisen och lära sig självförsvar.

Det blir champinjonpaj till middag idag. Vegetarisk onsdag, minsann. Jag blir rebellisk och ratar köttfri måndag för den verkar alla andra hålla på med och jag vill sannerligen inte följa med på något trendtåg och vara som andra.Igår åt vi citronlax med rotfruktsgratäng. Fänkål, jordärtskocka. lök och potatis. Gräddig och god.Nu ska jag köra sjukling, så på återseende!


6 kommentarer:

 1. Jag tror du behövde det där ... ja att skriva av dig alltså. Å du någon ursäkt behövs inte!
  Jag hoppas du får en lugn och skön och argfri kväll. Kram vännen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det kändes onekligen mycket bättre efteråt och så fick jag fokusera på min goda vän, som har det mycket värre med sin onda rygg.
   Nu är jag mätt och oarg, bara lite irriterad över småsaker som att jag måste duscha och att det ska ta så lång tid att få ordning på min lön :)
   Kram, min vän!

   Radera
 2. Jag är helt omodern och otrendig med SBMLGÄ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ständigt Bra Med Låg Galla Äntligen?
   Svarar Bara Med Lite Gemytlig Ärlighet? Äsch, jag ger upp! Vad ÄR du? :D

   Radera
  2. SaknarBokstavskombinatonerMenLikaGladÄndå ;-)

   Radera