onsdag 3 september 2014

Den motvilliga motionären. #bloggswe

Lillelördag, eller en helt vanlig onsdag. Ovanligt fint väder är det och det gläder mig. Snart nog är hösten här och då har jag en tendens att vilja gå i ide. Så låt oss hoppas att solen lyser på oss länge och väl.
Igår låg jag i soffan på uteplatsen och läste "Brethren" av Robyn Young, en mycket bra bok för övrigt, och svettades trots att det fläktade ganska bra.

Klart att boken är bra, annars skulle jag ha slutat efter tre sidor. Jag tvingar mig inte igenom en bok, den ska fängsla mig direkt. Gör den inte det är den antingen dålig eller så är det fel tillfälle för just den genren.
Därför får alla böcker en andra chans och ibland en tredje och fjärde också, för den delen. Jag är inte omöjlig. Läste dock inte en enda bok på hela sommaren, förrän Elisabet I kom hem.

Korsord funkar alltid, när och var som helst. För att fördriva tiden, roas, vara för mig själv i min egen bubbla eller tvinga bort ovälkomna tankar. Jag har två favoritkorsord och det är "Knäckjobbet" och "A-korsordet". "Mästarkrysset" har försvunnit ur en av tidningarna jag prenumererar på och det är mycket trist, för det var riktigt bra och knepigt. Ju svårare, desto bättre. Hjärngympa är nödvändigt om den ska hålla igång länge...

Vilket för mig in på ämnet gympa för kroppen, jag vet inte för vilken gång i ordningen, men om jag tar upp det igen så kanske jag till slut ger det en chans. Påstod ju nyss att jag inte är omöjlig. Fast just den saken bär emot, något så fruktansvärt! Jag inser att jag inte har något val, för mitt knä protesterar varje morgon numera och till min förskräckelse, även höften. Ärligt talat, inte bara på morgonen.

Svampjakten är inte tillräckligt, de är för lättfångade. Jag måste röra på mig mer och under längre tid. Vilket gör mig svettig och jag gillar inte att duscha, men det vet du som följt min blogg från början eller känner mig väl. Hujedamej, pest eller kolera... Nå, eftersom jag satsar på hjärnan får jag väl vara rättvis och satsa på kroppen också, de hänger ju fortfarande ihop och bör samarbeta ett antal år till.

Nu är den rätta tiden att börja, när vädret är vackert och inte utgör någon undanflykt. Sen är det bara att härda ut, tills suget sätter in och jag inte kan existera utan kickarna som kommer som ett brev med posten av motionen. Det vet ju alla hur pålitlig posten är...

Jag ska nu äta frukost och handla. Sen får jag ta ett allvarligt snack med mig själv (och gömma boken) så jag verkligen tar en promenad i solen och känner adrenalinet, serotoninet och euforin flöda.
Efter det ska jag laga middag. Idag innehåller den spätta, räkor och lite annat gott, som jag hämtar hem från affären. Sparris är gott. Blomkål och ärtor med. Det blir nog bra, när jag slutat vela...

Ha en fin dag och var rädd om dig och dina nära och kära!2 kommentarer:

  1. Gillar också korsord, hjärngympa och bubbla. Och att gå. Det är också en bubbla där tankar kan fara runt fritt. Många bra saker som bara "kommit"! Och kroppen får sitt med lite varierande takt och lite backar. Så ut och gå! Heja, heja!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för pepp, jag behöver det sannerligen! :)

      Radera