torsdag 7 maj 2015

Headhuntad? #blogg100 #bloggswe

068.
Vilken dag det blev! Jag var lite trött i början av dagen, men det blev bättre ganska snabbt. Vi firade ju mannens hemkomst och såsom nybliven VD, koncernchef och styrelseordförande bör man få lite extra gott att äta och dricka. Även jag, som blivit styrelsesuppleant, minsann. Det var länge sen, men jag har faktiskt också varit ordförande i en styrelse. För Lekskolan, när barnen var små...

Vi började såhär:


Tack syster M, för den möjligheten! God var den också, så kom gärna med fler.
Mannen hade mycket att berätta förstås, varför vi tillbringade en stor del av kvällen i köket och middagen blev långdragen och god. Den såg ut på detta viset:


Oxfilé, rutig potatis, svampsås och lite grönt. Vinet skaffade vi i Tyskland förra sommaren och nu kändes det som ett lagom fint tillfälle att avnjuta det.

Jag har lärt mig en massa nyttiga saker på jobbet idag. Karin, som är "ombyggare" och jag har jobbat som små myror med att få allt på plats, både fysiskt och i datorn. Det har varit jätteroligt och under morgondagen ska det bli klart. Hon hittade sakerna och jag la in dem på rätt plats. Mycket efter eget huvud och med den gemensamma idén att "syns det, finns det".

På eftermiddagen ringde min mobil. Ett nummer jag inte kände igen, så jag tryckte bort det. Fick till min stora förvåning ett meddelande intalat och eftersom jag är den nyfikna typen lyssnade jag av det direkt. Hörde inte så bra, på grund av byggandet, så jag fattade inte så mycket av det som sades. Ringde upp personen ifråga och blev inte så mycket klokare för det, men ännu mer nyfiken.

Min profil matchar rollbeskrivningen för ett projekt. Jag blev så paff att jag glömde fråga vilken profil. Lite efterforskningar fick jag ju göra när jag kom hem och då förstod jag bättre, men ändå inte fullt ut. Rollbeskrivningen mailades mig, så att jag skulle få ta ställning om det var något för mig. Jag är fortfarande osäker på vad som förväntas av mig, så jag får nog boka ett möte. Spännande!

Vem vet vad det kan leda till om jag bestämmer mig för att det är något jag vill göra. Just nu är jag lite tveksam. Visserligen skulle det innebära ett stabilt halvår/år ekonomiskt sett, men pengar är inte allt. Vantrivs man på jobbet kan inga pengar i världen uppväga det. Å andra sidan är det en utmaning och kan bli hur roligt som helst. Detta tål att övervägas, men först måste jag ha mer fakta.

Det blir ett tidigt sänggående idag. Alldeles strax, faktiskt. Måste bara skryta över mannen som gjorde en fantastiskt god helstekt kyckling till middag idag.Kunde inte ha gjort det bättre själv! Majskolvar, ris, sockerärtor och sweet chili-sås serverades till.

Sov gott och ha en bra fredag när du vaknar i morgon!

2 kommentarer:

 1. Grattis till både dig och mannen! Låter som om ni har spännande saker framför er båda två!
  Håller med om att det är viktigt att trivas på jobbet, men ett halvår/år - vad är det om det är spännande!? Det har ju ett överskådligt slut. Spännande att få höra mer!
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag väntar på svar från dem. Har sagt att jag är intresserad och vill veta mer. Jag håller dig uppdaterad :)

   Radera