fredag 1 maj 2015

Nyfiken i en strut! #blogg100 #bloggswe

062.
Det var skönt att sova länge idag, det behövde jag efter de senaste dagarnas känslostormar. Jag var helt utmattad när jag kom hem igår och blev sittande en stund vid datorn och pratade med sonen. Pratade såklart med mannen också. Vikariatet avslutades alltså och jag blev avtackad med fina blommor och önskad tillbaka som timmis. Tack alla, för den här tiden, vi ses när vi råkas!


Vi är som sagt bjudna hem till en god vän ikväll. Det ska bli riktigt trevligt! Fler gäster än vi lär vara inbjudna och jag är nyfiken på vilka det kan vara. Det blir kanske några vi aldrig träffat förr, eller gamla bekanta. Jag struntar i vilket, det blir bra oavsett. Att det blir god mat är jag övertygad om, för värden är lika matglad som vi är.

Man måste ju äta lite till frukost (hmm, frunch då) också och idag blev det såhär på tallrikarna:


En solig komposition att bli uppiggad av tänkte jag när molnen började torna upp sig efter en ganska molnfri morgon. Gott var det också! Jag tänker inte göra många knop idag, det räcker att göra sig presentabel innan det bär iväg. Har ju hela tre lediga dagar framför mig. Jo, mannen också förstås.
Han har bara två arbetsdagar kvar som anställd, varav en är avtackningsdagen i Stockholm.

Det blir säkert spännande att träffa alla kollegorna och de är väldigt nyfikna på vad han ska göra hädanefter. De fiskar och frågar, men mannen kan vara mycket hemlig av sig när han vill. Många av kollegorna står också de inför stora förändringar inom företaget och de är nog inte så nöjda. Jag tror det kan vara så att flera av dem också säger upp sig eller låter sig bli uppsagda.

Vilket troligtvis kommer betyda slutet för det företaget som är ytterst nischat och ganska ensamt i sitt slag i Sverige. Sorgligt att det ska behöva gå så långt, när elefanten Hedin klampar in och ska stöpa om allt till en robotverksamhet, utan att ta tillvara på spetskompetensen som finns. Jag har inget bättre ord än skamligt för det. Jo, ett till. Inkompetent. Äh, tre då. Korkat.

Jaja, det är väl så när man har fått storhetsvansinne och inte vill att någon ska tycka, tänka eller agera självständigt för kundens bästa. Att man begriper sig på nybilsbranschen är väl bra; även om jag från flera källor hört att Hedin inte är särskilt mån om de kunderna heller, men att inte sätta sig in i hur reservdels- och eftermarknaden fungerar när man utvidgar verksamheten är inget annat än arrogans.
Lycka till i fortsättningen, Hedin! Det lär behövas...

Nu är det snart dags att ta hand om knopp och kropp, ha en skön 1:a maj och var rädd om dig!


3 kommentarer:

 1. Kunskap och erfarenhet verkar vara "ute" i Sverige idag. Frågan är vad som återstår...hm....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hippa ordbajsare som inte har egen vilja eller initiativförmåga?

   Radera
  2. Eller bara dumhet....

   Radera