fredag 18 april 2014

Fredag hela dagen! #Blogg100

049.
Sov länge idag, för det behövdes och beslutet att stanna kvar i Dalen känns helt rätt!
I brist på GP, löste vi två "Knäckjobb" istället. Busenkelt. Antingen har dessa 5-stjärniga korsord blivit lättare eller så är vi helt otroligt smarta...

Jag tänker inte göra många knop idag.
Städa lite, läsa lite, göra lite efterrätt. Grilla lite och äta lite, eller mycket. Spareribs, majskolvar och lite annat smått och gott.
Fast jag överlåter grillandet till mannen, så han får jobba lite idag.

Det är inte så att jag inte kan grilla själv. Jag är faktiskt ganska bra på det, men eftersom jag inte låter mannen använda mitt kök, får han ha grillen ifred för mig. Lite rättvist, tycker jag.
Hoppas att vädret tillåter grillning, bara. Halvmulet och lite blåsigt är det nu, men vi ska inte äta förrän framåt kvällen, så det har tid på sig att bättra sig.

Igår hände en rolig sak. När vi var på inköpsrundan, såg jag en man i kassan intill som verkade bekant. Vi har avverkat många allvarliga frågor och en hel del trams i en "hemlig" facebook-grupp under en lång tid, men aldrig träffats IRL. Det kändes nästan overkligt att plötsligt och helt oväntat få se honom i våra hoods, men kul! Hoppas det blir fler gånger, för jag gillar honom jättemycket!

Nu ska jag sätta lite fart och åka och handla kol och glykos. Eller var det glykol?
Nåja, ta det med en nypa salt, jag tänker som sagt inte stressa idag. Lite lagom av allt, blir bra!

Ha en fin dag, ta det lite lugnt och ha mycket trevligt!

1 kommentar:

 1. Hej! Kul att du var inne på min blogg...http://timmerbacka.bloggo.nu/ Jag är inte riktigt nöjd med platsen, men det får vara ett tag...
  Sonen...han är ett temramentfullt mysterium.. :) Killen bakom diagnoserna är väldigt väldigt liten, men duktig! autism'en och utvecklingsstörningen spökar för jämnan vilket ställer till det för honom och för omgivningen. Här hemma är det väl ok för det mesta, men omgivningen är ju inte riktigt "med på tåget"....
  Jag hittade en länk där de står skrivet vad de kriterierna är...Hoppas du blir klokare :)

  http://www.socialstyrelsen.se/klassificeringochkoder/diagnoskoder/psykiatrikoder/Documents/KSH97_F84_forskningskriterier.pdf

  Mijo kan muntligt räkna till 10 i rätt följd, men om han ser siffrorna framför sig så känner han igen till 8 sedan är det stopp. Han kan inte räkna ex 1+1 ... Han skriver sitt namn, men känner inte igen några andra bokstäver trots att vi kämpat med det länge länge länge. Det fastnar liksom inte...Men han har inte börjat skolan än, kanske lyckas dom bättre?!
  Före vintern lärde han sig efter 3 års kämpande äntligen att klippa med en sax...så nu kan du ju fatta att det är nästan det enda han gör... ;) Vi plcokade ut Melatonin första gången i januari... Fram till i april har vi haft en ljuvlig tid då han somnat på kvällarna. Plötsligt somnade han, men vaknade flera ggr/natt av att han hörde saker..Höll i i 2 veckor...*zzzzzzzzz* Sen åkte han till kortis och när han kom hem så sov han!! Undrar om det var något magiskt ;) Läkaren sa att man kunde sluta med Melatonin, men vi har inte vågat...våran egentid och hans sömn är GULD värt!

  Detta blev långt...
  / Nina

  SvaraRadera