måndag 21 april 2014

Söndag-måndag! #Blogg100

052.
Kan det bli bättre?! Söndag fast det är måndag?
Ingen GP idag, men korsord finns det alltid vid sängen. Hjärngympar igång så sakteliga.
Igår var ännu en jättetrevlig dag och kväll i goda vänners lag. Vädret kunde inte ha varit bättre och grillat är ju så gott! Lagom av allt och det känns fint att vakna till ännu en ledig och solig dag.

Jag håller mig till planen och tänker alltså inte göra många knop idag. Läsa min bok och knåpa vidare på korsorden på uteplatsen.
Det jobbigaste blir att komma på vad vi ska äta och att hämta hem Pärlan som fick sova över hos värdparet.

Framåt kvällen ska jag göra ny matlista. Det är alltid lika spännande att se vad de har för meny på mannens lunch-hak. Hak är synd att kalla det. De har bättre mat än så på Aquarelle. Framförallt är de väldigt duktiga på att beskriva maten på ett synnerligt tilltalande sätt.
Inte riktigt som på bamba-listan när man var barn, eller ens egen. Vad sägs om detta?http://aquarelle.se/aquarellesisjon-ata-har/

Det finns ju skolor som är mer måna om att servera god och tilltalande mat till sina elever än andra och då brukar de vara ganska kreativa i utformningen av matsedlarna med. Om man beskriver maten på ett roligt och attraktivt sätt väcks aptiten och nyfikenheten hos barnen, det är jag helt övertygad om.
Jag blir beklämd när jag hör barn (och vuxna!) säga "blä" om mat, bara för att de inte ätit det förr. Hur kan de veta hur det smakar då?

Jag börjar bli lite hungrig nu, så jag skriver inte mer idag. Mannen har nåt på lut till mig hör jag, härligt!
Ha en underbar dag och ta hand om dig på bästa sätt.
2 kommentarer:

  1. Jag har en son som inte gillar något vi lagar och så har jag en son som är hungrig varannan timme. Mat är ett gissel, enligt min ringa mening : )
    Men smaklig måltid på dig!

    SvaraRadera
  2. Jag kan förstå det! Men det gäller att hålla ut, med den som inte gillar något. En av sönerna hade olika perioder då han åt bara vissa saker. Jag tyckte att han aldrig åt nånting, men så var det givetvis inte. Han gick hotell/restaurang-programmet sen... ;)
    Tack, förresten! :)

    SvaraRadera