lördag 3 oktober 2015

En groupies bekännelser... #bloggswe

Sent igår kväll bestämde vi oss för att stanna hemma och att mannen skulle komma till Floda med anledning av de fina butikerna där och för att just idag skulle en marknad äga rum på torget. Sådana är alltid trevliga, nåja för det mesta i alla fall, och idag skulle det provsmakas närproducerat och ekologiska produkter.

Jag hade inte tid eller möjlighet att prova själv, eftersom det fanns en hel del att stå i på jobbet. Hastigt och lustigt fick mannen ändra sina planer och hoppa in i ett band som spelar på Bluesbåten ikväll då gitarristen hastigt och inte alls lustigt fick ett njurstensanfall. Det är lämpligt att repa lite innan gig, så han packade ihop och mönstrade på.

Därför fick inte någon av oss smaka läckerheterna, för när vi stängde apoteket packade alla ihop och jag skulle till Lerum och tacka min kollega för all hjälp och kunskap hon delat med sig av. Jag fick hennes nycklar och eget skåp, samt ett namnat fack för "att-göra-saker". Nu är det på riktigt och på sanning! Jag är lager- och varuansvarig i både Lerum och Floda, för ett år framåt.

Lite skrämmande, men fantastiskt roligt ska det bli! Jag är så glad och tacksam för att jag får chansen att visa vad jag går för och att jag får fortsätta jobba med så härliga kollegor. Nu blir jag liksom en i "gänget" igen, vilket jag i och för sig har känt sedan i somras ändå. Men att vara timmis är ändå lite vid sidan av. Nu får jag vara med och påverka hur jobbet ska göras på ett annat vis.

Jag har ingen aning om eller när mannen dyker upp. Därför gjorde jag nachos när jag kom hem, fullständigt vrålhungrig.

Fler än jag som är sugen...
Kanske stannar han kvar på båten och får mat? I så fall får jag äta resterna av gårdagens middag och jag ta mig dit för egen maskin. Det är inte lätt att vara "groupie", minsann...

Jag ska strax byta om från arbetskläder och antar att det är lika bra jag tar en dusch och piffar upp mig på samma gång, för det är väl det groupies gör före ett gig? Under giget tjuter vi exalterat och nästan dånar av blotta åsynen av våra idoler och hjältar, för att sedan kasta oss om halsen på dem och böna och be att vi får följa med till hotellrummet...

I själva verket är det så att vi lite äldre och stadgade groupisar gärna följer med för att ta del av vår partners spelglädje och lyssna på skön musik. Ytterst sällan har jag fått följa med till ett hotellrum efter avslutat värv, så glamoröst är det inte, livet som groupie. (Eller musikant/musiker, för den delen. Vilket osökt får mig att undra om gaget för Malmön kommit in ännu?)

Esomoftast kånkar jag gitarrer och förstärkare till bilen, samt till och med kör hem med både man och utrustning i densamma. Ibland kör jag inte. Idag är en sådan dag. Jag har nämligen tagit ett glas vin och ämnar ta ett till. Nachosarna är nästan slut och min mage skriker inte efter mat längre. Hur det blir med huvudrätten vet jag som sagt inte, men det ordnar sig på något vis.

Ha en fantastisk lördag och var rädd om dig!
2 kommentarer: