tisdag 13 januari 2015

Äntligen! #bloggswe

Efter ett litet mankemang, som gjorde att jag fick vänta väldigt länge på min sjuksköterska, gick jag igenom besiktningen utan problem. Jag fick till och med beröm för att jag har hittat rätt dosering efter min relativt kraftiga bronkit i samband med senaste förkylningen. Viss förbättring i utandningsprovet efter snabbverkande medicin, men inte avsevärd, alltså är jag välinställd och en jätteduktig patient.

Inga tecken på KOL och jag känner mig lättad. Räcker så bra med en diagnos. Medan jag satt och väntade fick jag en påringning, som jag tryckte bort. Dolt nummer kan mycket väl vara ett presumtiv arbetsgivare, men sådana brukar lämna meddelande. Det gällde ett inhopp i morgon kväll, vilket jag faktiskt avböjde för att jag är upptagen med att roa mig med mat och vin tillsammans med mannen.

Vi som bor i Eklanda är exklusivt inbjudna till Ostbutiken i Mölndal för After Work, eller vad man vill kalla det. Det ska bli trevligt, tycker jag. Dels för att det alltid är gott med mat, dels för att man kanske lär känna andra Eklandabor.  Men tillbaka till telefonsamtalet nu, det är mycket mer spännande.

Jag ombads höra av mig, för att det fanns ytterligare saker att diskutera med AC:n. Självklart ringde jag upp så fort jag kom hem och blev erbjuden ett tremånaders kontrakt. Halleluja! Alla inblandade är inte informerade än, så jag får hålla tyst ett tag till. Förstår du hur härligt det känns, efter all denna tid som gått utan ett fast jobb? Mannen är lika glad som jag, såklart.

Ekonomin ser ut att vara räddad ett bra tag framöver, för semestrarna ska planeras in snart och jag kommer nog att ha erbjudanden från flera håll då. Sen vore det väl själva den, om jag inte fått in båda fötterna tillräckligt för att få en fast anställning, eller hur?!

Firar dessa goda utsikter med en kopp kaffe, två kolor och två tidningar jag bara hunnit bläddra lite i och en skön stund i fåtöljen, tills mannen kommer hem. Idag känns det som om man skulle slå på stort med middagen, men vi tar det som står på matlistan ändå. Stuvade makaroner och korrrv är inte fy skam heller. Rivna morötter till mig. Fyra eller fem sorters senap finns det om man vill ha.

Nu ska jag svepa filten om mig och bara vara...
Ha en fin dag och var rädd om dig!
2 kommentarer:

  1. STORT dubbelgrattis till icke-kol och tremånaders!
    Kram

    SvaraRadera