fredag 23 januari 2015

De onämnbara. #bloggswe

En annan sorts utryckning än igår, nämligen till Östra. Fick ett anrop igår kväll och ja, jag var ju inte bokad nån annanstans så det är klart jag tackade ja. Nöjd över att kunna hjälpa till och definitivt glad att tjäna pengar. En annan trevlig sak var att titta på banksaldot i morse, det är ju lönefredag! December månads arbetade timmar satt som en smäck.

Jag var tvungen att sitta i telefonkö till Af igår kväll, för att avboka mötet med handläggaren idag. En kvart tog det innan jag kom fram till en genomförkyld människa, som nog borde ha varit hemma i sängen och kurerat sig. Fick berätta varför jag avbokade och hon lät faktiskt jätteglad på riktigt, när jag sa att detta visserligen var ett oplanerat inhopp, men att vicket är på tre månader.

Har fått ett arbetsschema att planera utifrån. Det gäller till mitten av februari och blev både bättre och sämre med tanke på kommande evenemang i privatlivet. Chefen planerar utökade öppettider och kommande schema blir spännande att se. Slutar man 22.00, får man inte börja 08.00 nästa dag, med gällande lagar och förordningar.

Eftersom vi bara är tre egenvårdsrådgivare kommer till exempel påskhelgen bli osedvanligt trist, på det privata planet. Tidiga eller sena pass? Eller variera sig med ett tidigt och ett sent på påskafton och påskdagen? Får lite Nordby-vibbar, fast med fördelen att slippa vara chef. Fast nu ska jag inte klaga, det är skönt att ha en hyfsad inkomst igen. Lite klädesplagg behöver införskaffas, nämligen...

Jag behöver köpa nya kalsonger. Vet, tjejer bär inte kalsonger, men när familjen bestod av tre killar och en tjej, blev det benämningen på "de onämnbara" (i forna tider). Självklart böjer man (!) sig för majoriteten och tar på sig kalsonger prexis som övriga. När dottern kom som minstingen och sista barnet i kullen, var vi fortfarande i minoritet och jag säger fortfarande kalsonger om underbyxorna.

Mannen har fastnat i vinkelvolten, eller i alla fall telefonen, med en olycksbroder. Kanske och med största sannolikhet inte riktigt rätt benämning, dock. De har mycket gemensamt och jag får väl låta dem tjôta på, även om jag börjar bli lite hungrig. Tittar på "På spåret" så länge och äter upp de stackars pommes pinnes som ligger här i skålen och skäms.

Jag däremot skäms inte ett dugg för att jag glufsar i mig dem och fyller dessutom på vinglaset så länge. I morgon ska jag sova lite längre, har två sudokun att lösa och ska hitta på något gott att äta.
Mannen bjuder på spenat- och ricottafyllda cannelloni idag, men innan blir det tomat- och mozzarellatallrik. Jag kan vänta...

Jag hoppas du har en härlig fredag och start på helgen!


2 kommentarer: