söndag 18 januari 2015

Stjärnklart. #bloggswe

Hemma igen efter en tur "hemåver". Sonen har fått upp sitt badrumsskåp och är nöjd, alltså är jag lika nöjd. Vi hälsade på lillasyster också, innan vi åkte hem till Bovall och mumsade på korvar vi hämtade från Kustcharken, tillsammans med ett par vackert marmorerade ryggbiffar och lite annat smått och gott. Det blev en senare middag än vanligt, men vi hade inte lust att jäkta...

Mannen blev som vanligt helt lyrisk över stjärnhimlen. Den finns ju i stan med, men syns inte lika tydligt som "på landet", därför blir man lite andlöst imponerad av de klart lysande stjärnorna på himlapällen om kvällen. Det var för kallt att titta på dem en längre stund, så vi startade en av filmerna påpassligt inköpta på vägen hem, eftersom tv-boxen inte funkar. Vi valde Ice Age 4.

Ja, vi är barnsliga och står för det. Hejdlöst roliga är alla filmerna och just denna flirtade vilt med många andra filmer; till exempel Star Wars, Pirates, och några fler, vilket var riktigt kul. Att jag drog en parallell med Göta Kanal kan tyckas långsökt, men ändock. Under en bonusrubrik fann vi en resumé av alla filmerna och i en sekvens drar Scrat ur proppen och sänker därmed Atlantis.

Eftersom dottern och åtminstone ena barnbarnet råkade ut för magsjuka natten till igår, blev det inte något besök av dem. Hoppas de har kryat på sig någotsånär vid detta laget, i alla fall.
Inte heller hittade vi L, som vi hade hoppats på, men oförutsedda händelser rår man inte på så lätt och det besöket får vi ta igen en annan gång. Också...

På vägen hem till Eklanda måste man bara stanna vid City Gross och se vad de har för roligt i köttdiskarna. Vi hittade kalvbringa och oxkind, vilket vi aldrig har tillagat förr. Det ska bli spännande att testa i slökokaren! Jag ska leta recept och dryfta saken med likasinnade vänner, då blir det bra.
Idag blir det dock snabbmat i form av kamben och bakad potatis. Cf-röra till, det får inte bli torrt.

Ha en fin söndag och ta hand om dig själv och dina kära!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar