måndag 19 januari 2015

Tid är inte alltid pengar. #bloggswe

Startade dagen lugnt, med kaffe och GP i sängen. Sen har det rullat på med den vilda jakten på rörmokare och diskmaskin till sonen. Först ett samtal med Fastis, för att få lite förhållningsorder och tips. Med lite tur och flyt kan P ha diskmaskinen installerad nästa vecka. Visst, det kommer kosta, men tiden han sparar på att slippa diska för hand är ovärderlig. 

Då kan han lägga den tiden på andra nödvändiga hushållssysslor istället, vilket blir bra för oss alla i slutänden. Det är skönt att ha att göra med bra och förstående människor. Apropå det, så hoppas jag att sonens kontakt-kompis kommer att vara till glädje och nytta för honom. Inte blev det en jämnårig, men å andra sidan, flera av hans bästa vänner har varit ganska mycket äldre. 

Jag har idag sökt ännu en tjänst i Göteborg och fick dessutom en förfrågan av en kursare om jag vill jobba på hennes apotek i sommar. Det kan bli riktigt bra detta! Ju fler möjligheter att visa upp sig, desto större chans att få en fast tjänst. Jag är ju en kvinna i mina bästa år och vabbar inte. Någonsin!
Hade inte i min vildaste fantasi trott att det skulle ta så här lång tid innan erbjudandena kom...

Branschen har varit rätt skakad, för att inte säga störd, ett bra tag nu. Kanske inser de att det gäller att ha rätt kompetens på rätt plats igen. Tekniker och egenvårdsrådgivare behövs för att lagerhållning och hållbarhet ska fungera optimalt, ty farmaceuter har andra uppgifter och prioriterar att hålla sig väl pålästa och uppdaterade för att lösa dem på bästa sätt för kunderna. 

Jag låter kanske gammal och ovillig till förändring, men inget skulle kunna vara mer fel. Har dock varit med för länge för att inte veta hur det fungerar i den verkliga världen. Sen får ekonomer och företagsledare säga vad de vill. 

Nu ska vi ut och köpa present! Ha en fin dag och var rädd om dig!
 

2 kommentarer:

  1. Det är trist att vi som har samlat på oss erfarenhet inte är hyperintressanta. Och eftersom det tar lite tid att samla på sig erfarenhet så är vi lite "äldre" med massor med fördelar, inte minst när det gäller arbetstid.
    Härligt att det rör på sig och lossnar! Kram

    SvaraRadera