torsdag 29 januari 2015

Tala är silver... #bloggswe

Min nya kollega har verkligen haft racerundervisning med mig idag. Några första tittar på allt möjligt, för att jag ska känna igen och lära mig fortare än snabbt. Man kan inte känna sig mer välkommen på jobbet med andra ord. Jag är ganska slut i rutan efter att ha kopplat om från det ena apoteket till det andra, jämte diverse uppdateringar, genomgångar och minnesövningar.

Jag skrev på avtalet idag med. Passade på att fråga hur stor chansen är att det blir förlängt efter dessa tre månader. Fick veta vad som förväntades av den som får tjänsten. Check, check, check!
Men så var det det där med lönen också. Min lön anses för hög. Hoppsan! Då är det nog så att lönerna för tekniker och egenvårdsspecialister generellt är för låga...

Nå, det får bli en senare fråga. Just nu ska jag lära mig allt jag kan och göra det bästa av situationen. Jag har roligt på jobbet och det ska banne mig bli skitkul att få ge sig in i verksamheten på riktigt nu.

När jag slutade idag åkte jag hem och hämtade mannen för att åka och handla. Matlistan är i det närmaste komplett för en vecka framåt, det känns bra. Kontrollbehovet är intakt och vi är beredda på det oväntade, även om det känns tryggare med det förväntade. Hmm, ja. Med det sagt att vi går i väntans tider. Nej, jag är fortfarande inte gravid och kommer aldrig bli det igen, det finns annat som är spännande i tillvaron och ju snabbare det kommer besked, desto bättre.

Det låter kryptiskt för en del och andra vet precis vad det handlar om, mer kan jag inte säga nu, men det kommer besked inom kort, jag lovar! Hemlisar är roliga eller enerverande beroende på om man är en del i dem, eller får löfte om att bli invigd. Just nu har jag jätteroligt och vill så gärna berätta mer, men håller tand för tunga.

Vad jag däremot kan tala om är vad det blev till middag idag. En av mina favoriter, nämligen spaghetti och köttfärssås. Det blev en racervariant av såsen, eftersom vi åkte på inköpstur, men sen gick det snabbt! Lök, vitlök, selleri och chili hackade jag, medan mannen stekte färs på löpande band. Inget finlir med småhackad morot och palsternacka, utan där fick rivjärnet bekänna färg. Mutti-tomater, vitt vin, buljong och oregano, samt svartpeppar i massor förstås.
Storkok på gång!
Mycket blev det och gott såklart! Två middagar får vi av det som blev över. Skönt att ha på lut i frysen. I morgon blir det kamben och potatisgratäng. Det får mannen rådda ihop. På lördag ska jag fixa födelsedagsmiddag och sånt till honom. Mer om det senare. Nu har jag nått gränsen för antalet cliffhangers och ska gå tills sängs.

Sov så gott och på återseende! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar