måndag 26 januari 2015

Namnbyte. #bloggswe

Idag känner jag mig synnerligen eftertraktad. Inte mindre än två sms hade inkommit, när jag väcktes av mannen. Sedan kom det ytterligare förfrågningar. En utmaning som jag känner att jag kan ställa upp på i morgon, för övrigt blev det nobben. Jag måste faktiskt få vara lite ledig innan jag börjar på heltid nästa vecka. Det är en konst att säga nej och jag börjar lära mig, lite grann i alla fall...

Eftersom det är full rulle framöver, ska jag ge mig ut i ovädret och göra några ärenden idag. Brrr!
Det var väl himla onödigt med regn nu när det var så vitt och fint ute? Det vackra vädret igår avspeglade sig verkligen i alla kunder. Till och med de sjuka och elända verkade något uppiggade och antalet promenerande spontankunder med rosiga kinder var högre än nånsin.

Jag som trodde jag skulle få vakna pigg och vederkvickt känner mig varken det ena eller andra. Bara vedervärdigt opigg, solen hade gjort mig väderkvick, det är jag övertygad om. Lite frukost kanske får fart på mig, toppar med ett par blodapelsiner för säkerhets skull. Tanken på påfundet att kalla dem "röda apelsiner" sätter fart på livsandarna också... Sicket larv!Att ruccola skulle ha blivit populärt för att senapskål inte låter lika exotiskt köper jag inte. Det har mig veterligen inte funnits nån senapskål i butikerna jag har besökt, åtminstone. Jag tror inte jag ens sett någon "svensk" ruccola. Den är för det mesta italiensk, vilket även namnet antyder. Hur jag än söker hittar jag inte Bergmynta i min "Örtmedicin och växtmagi" och därmed sluter jag mig till att den inte heller använts speciellt mycket förrän Oreganon hamnade på pizzan.

Vart ville jag komma med detta? Ingen aning! Men jag surnade till, då jag tycker det är ett konstigt argument att ändra från blodapelsin till röd apelsin därför att "blod uppfattas som äckligt". Blod är en förutsättning för liv och lust, fortplantning och utveckling. Ska de byta namn på blodpudding och blodpalt också nu? Vad ska det bli av dem då? Svartpudding och -palt?

Sådär, nu är jag lagom uppeldad för att ta mig i kragen och ge mig ut. Tror jag.
Middag har jag fiskat upp ur frysen. En bytta med kycklinggryta blev dagens val. Nudlar eller pasta, får kolla skafferiet innan jag ger mig iväg. Måste man ge sig ut, är det lika bra att få gjort så mycket som möjligt, samtidigt.

Ha en fin dag i rusket, använd broddar och reflexer!

4 kommentarer:

 1. Där ser man - först var det stiltje och nu har du full fart på jobbfronten! Det är märkligt att det inte kan vara en jämn ström. Grattis!
  Håller med om namn å sån't, men "svart" går inte att använda förstår du väl? Det är stötande. Snart vågar man ingenting, allt är "kränkande" och leder till "trauma"....
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men? Då måste ju svartsoppan byta namn ;)
   Man kan få spader på alla dumheter!
   Tack och ha det så bra du med!

   Radera
  2. Det är svårt det här...."mörk" går väl inte heller.....och "mårtenssoppa" kränker väl alla som heter Mårten....kanske "gåssoppa" skulle fungera....fast då skulle väl nå'n som inte hittar gåsen bli ledsen....jag ger upp, jag gillar ändå inte "så'ndäringasoppa"! ;-)

   Radera
  3. Hahaha! Jag har aldrig ätit "den där" soppan, så jag vet inte om jag tycker om den. Nu vet jag inte om jag vågar ;)

   Radera