lördag 18 april 2015

Inget hafsverk här. #blogg100 #bloggswe

049.
Vaknade klockan nio av larmet som jag påpassligt aktiverade igår (natt), innan vi stensomnade.
Som tur var, för det hade ju varit synd att missa för mycket av denna soliga dag. Jag ville ju ut och fånga fisk också, vilket är klart nu. Delikatesshörnan hade havskatt idag och vi lade beslag på det som fanns kvar. Nu ska jag fundera en stund på vad jag ska göra med den slarvern...

Tog en sväng till Gôttebue, som far min säger och tog med några flaskor vin, samt till Ica och hämtade sparris, sockerärtor och grädde. Vi klarar de närmaste dagarna med det som finns i skåpen, det känns bra. I morgon blir det Hulan-lamm och på måndag, lasagne. Tisdag vete katten, men på onsdag, om vädret tillåter, ska jag plocka nässlor och koka soppa.

Ja, då har jag ledig dag, för nästa helg jobbar jag. Sista helgen med kollegan K, så då får jag chansen att visa bilderna på mannens GTO, som jag lovat. Det är roligt att det fortfarande finns bilintresse hos ungdomarna. De är inte så många veteranbilsintresserade längre, överhuvudtaget. När killen blir grön av avund och vill ha min supercoola jacka, då blir jag glad!

Inte så att jag är en nörd när det gäller bilar, men de var roligare förr. När man såg skillnad på dem. Förr eller senare kommer kanske den guldfärgade skönheten att sättas i körbart tillstånd, så att mannen och jag kan cruisa med varsin bil till både Bovall och Falkenberg. Tänk att få ta med barnbarnen på en riktig glidartur runt Sotenäset och äta glass i stora lass.

Nå, det blir inte i år, men jag har tålamod och det är nog lämpligt att barnen är lite större, i vilket fall. Mannen lär ha annat att göra i sommar och har redan flaggat för att jag blir gräsänka en vecka i maj. Det har jag räknat med, mer eller mindre, så jag tar det med jämnmod och hejar på och önskar lycka till. Spännande och roligt kommer det bli, det är jag övertygad om!

Jag ska läsa några fiskrecept och eventuellt återkomma med en bild på hur resultatet blev. Denna delikatess får inte hafsas ihop hursomhelst. Så länge får du nöja dig med råvaran:

Riktigt ful fisk!
Ha en fin lördag och var rädd om dig själv och alla medmänniskor!

Här kom resultatet också:

 Den lilla "sockertoppen" i bakgrunden är en rödbetstartar på polkabetor. 

Nästa gång blir det riktiga rödbetor! Men förutom lama färger, smakade det riktigt gott. 

2 kommentarer: