fredag 24 april 2015

Minihelg. #blogg100 #bloggswe

055.
Sitter och mumsar ost och dricker lite vin medan mannen är och handlar. Kaftanen är på, som sig bör på fredagar. Tanken är att grilla entrecôte och potatishalvor idag, så jag ska ta hand om den senare detaljen, först. Fast vid närmare eftertanke nu när mannen precis kom hem, blir det grillpanna och ugnen i köket som får stå för jobbet. Det börjar stänka och det är inte särskilt mysigt att stå ute då.

Jag vet inte hur vi gör med resten av kvällen, men det får då bli något med minsta möjliga ansträngning. Är trött som en gnu och lite förbannad efter saker som hänt. En del människor är dummare än andra och uttrycker sig klumpigt och plumpt. Därför blir några ledsna, medan andra blir arga. Jag brukade vara den ledsna sorten, men övergår mer och mer till den arga...

Till slut är jag kanske den "arga tanten" som alla barn och grannar är livrädda för? Nå, det tror jag inte själv på, därtill är jag alldeles för blödig och känslosam. Jag hjälpte en gammal förvirrad man idag, hur skulle jag kunna låta bli? Han hittade inte i sina egna fickor och var på väg att börja gråta. Dessutom tappade han bort en av sina påsar med saker han handlat och var ledsen för det.

Låter detta inlägg bli kort, jag ska umgås med min man och laga mat tillsammans med honom, kanske till dessa toner, som gör oss lika glada båda två.
Ha en fin kväll och gör något som gör dig glad!


2 kommentarer:

  1. Ljuvlig musik....de där gamla storbanden och orkestrarna kunde sina saker....

    SvaraRadera