torsdag 9 april 2015

Kommunikation är A och O. #blogg100 #bloggswe

040.
Någonstans gick det lite för fort. tror jag. AC:n A-S i Landvetter och jag klickade direkt, det var bara det "lilla" problemet att hon behövde en farmaceut och inte receptbehörig tekniker. Därför ska hon kolla upp schema för övriga och återkomma i morgon. Hon "överlåter" mig till AC B i Åsa med varm hand för kollegan där är tydligen en riktigt fin människa.

Även om det inte blir något i Landvetter ska hon spara mina kontaktuppgifter för framtida behov. Det händer saker i apoteksvärlden också, även om det ibland är svårt att tro. Med viss besvikelse fick jag alltså återvända hem och överlämna "förturen" till någon annan. Jag tror i och för sig att almanackan kan fyllas ganska så lätt, men viss kontinuitet är ändock att föredra.

Det tar på de mentala krafterna att jobba på många olika ställen samtidigt. För en period går det, men eftersom inget apotek är det andra likt, tar det tid innan man lär sig var allt är. Vissa har extralager i underlådor, andra har inga underlådor, ytterligare andra har extremt litet lager "bakom". Eller stort.
Att plocka varor är det bästa sättet att lära sig hur det är uppbyggt.

Förutsatt att man inte har några kunder, så man hinner plocka varor. Och det är ju kunderna man vill åt... Eller, det där lät ju värre än avsett. Det är ju kundmötet och problemlösningen som är det roligaste med att vara egenvårdsspecialist. Därför vill jag inte bli farmaceut när jag blir stor.

Idag blir det kaviarströmming och potatismos till middag. Det var riktigt länge sen och då såg det ut såhär:


Först ska jag bara hjälpa Kluran att hämta paket på Ica. Sen ska mannen och jag försöka lösa problemet med hans icke startvilliga dator. Den ville inte vara med förut och då blev mannen en aning putt. Tur att han har en padda som back-up. Och så är det nog en himla tur att han ska repa idag, så han kan avreagera sig genom att föra en massa oväsen.

Ha en fin dag och var rädda om varann!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar