torsdag 23 april 2015

Stödköp och snygga spiror. #blogg100 #bloggswe

054.
Idag är jag helt slut. Det var länge sen jag gjorde ett så långt pass som idag. På Nordby var det vardagsmat med 10 timmars arbetsdag, men då var jag yngre och dummare. Anledningen till mitt 7.30-18-pass är att jag låg back på timmar i schemat och fick fördela dem efter eget huvud. Jag valde alltså själv detta, bara för att få sluta 16 i morgon. Lite helgkänsla kan vara trevligt...

Lördag och söndag jobbar jag 13-22, därför valde jag att göra såhär. Mannen och jag tar helg på måndag, det blir en hygglig kompensation för dötråkigt veckoslut, för oss båda två. Hoppas det blir fint väder, för då blir det med största säkerhet grillning på altanen och läge att återinviga utemöblerna. Prognosen är sådär, men vi kan nog roa oss på annat sätt.

Mannen lagade mat idag och det är jag tacksam för. Eftersom det blåser friskt idag, fick kycklingbenen stekas i ugnen och till det serverades ris, sweet chili-sås och sallad. Jättegott och fräscht, mätt och glad är jag! Mysklänningen åkte på i en rasande fart när jag kom hem och samtidigt åkte strumporna av. Tackom och lovom stödstrumporna! Utan dem hade jag fått krypa till fåtöljen.

Jag måste köpa fler, det är bara så. Det jobbiga med dem är att de är så förbålt varma. Himla tur för mig och alla andra att jag inte lider av fotsvett. Snart är det dags för arbetskjolen, men hur gör jag då? Kjolen är för kort för att det inte ska glipa mellan fållkanten och strumpan. Det ser ju bara löjligt ut.
Varför finns det inte kvar stay-ups i sortimentet? Varför finns inte Jobststrumporna kvar?

Stör mig på att inte kunna hjälpa fler med behov av stöd och kompression. Speciellt när många har fått order om att skaffa stödstrumpor för att förhindra proppar efter operationer som kejsarsnitt och annat. Alla är inte stöpta i samma form och att inte ha den servicen tycker jag är tjänstefel av apoteken. Då menar jag alla apotekskedjor...

På Nordby såg jag till att skapa ett konto hos Jobst efter att Kronan beslutat sig för att ta bort dem ur sortimentet. Vi hade många kunder som blev förtvivlade när de inte fick tag på dessa strumpor. De fanns dessutom med fler kompressionsklasser än Mabs. I samma veva decimerades dessutom urvalet av Mabs strumpor. Gissa om kunderna handlade annat i pur glädje över den servicen?

Nu är det dags att luta sig tillbaka och ladda för att komma upp i tid i morgon.
Ha en fin kväll och ta vara på det vackra som spirar och gror och var rädd om dina egna spiror, köp stödstrumpor och fråga efter fler alternativ på ett apotek nära dig!2 kommentarer:

  1. Jag håller med, det är ju stört omöjligt att hitta stödstrumpor i modell stadigare som passar.

    SvaraRadera