måndag 22 december 2014

Det luktar illa. #blogg24 #bloggswe #Sveriges Farmaceuter

Idag fick vi inte dra oss så länge. Mannens bil har fått punka och han fick komma in på Verkstan för att få det åtgärdat. Däcket var helt platt när vi skulle åka och handla igår, så det är tur att vi har en bil till. Vi hämtade domkraften i garaget, när vi ändå var på utflykt, den är liksom bättre än den som finns i bilen. Han åkte för nån timme sen och jag hoppas däcket inte är helt förstört.

Jag har försökt få info från Af också, eftersom min handläggare studsade tillbaka mailet jag skickade henne, angående nästa fas i arbetslöshetens tecken. Enligt den mycket trevliga Lina på kundtjänst, ska min handläggaren vara på plats i morgon, men enligt autosvaret på mailet inte förrän den 30:e. Räknas röda dagar som stämpeldagar? Magen knyter sig...

Märkligt att vi betraktas som kunder när man ringer till Af, men som kunder får vi inte mycket hjälp, till skillnad från de flesta andra organisationer som har åtminstone lite service. Inte hjälp att hitta jobb, det ska vi sköta själva, praktikplatser ska man hitta själv, alla datum och handlingsplaner ska man passa. Inte en chans att man får en påminnelse, det tycker jag är beklämmande.

Jansson står i ugnen och nu börjar det dofta riktigt gott! Kan ju inte med bästa vilja i världen påstå att det är särskilt mysigt att rensa ansjovis och fingrarna luktar pyton efteråt. Om man inte tar till kaffesumps-tricket! Tvätta händerna med sumpen, så försvinner både ansjovis- och löklukten. Det fick jag lära mig när jag jobbade extra på Abba för länge sedan.

Var i stort behov av ett körkort för att kunna ta mig till dagmamma och jobb, när mammaledigheten för första barnet var över. Att det blev till ännu ett barn under tiden minskade ju inte på något sätt angelägenheten. Så jag liftade med en bekant för att jobba 17-21 måndag-torsdag i tio veckor mellan jul och påsk, om jag inte missminner mig.

Sen fick jag jobb på Storköksavdelningen, där mamma och dåvarande svägerska redan jobbade. Fast där kunde man använda handskar. Det går utmärkt att flå ättikssill och saltsill med handskar på, men försök inte ens med ansjovis, det blir mos. Man kunde ha tyghandskar, men det uppmuntrades inte kan man väl säga.

Apropå dålig lukt, så har fackpampen på Sveriges Farmaceuter inte bemödat sig att svara än, vilket jag tycker är riktigt ruttet! 6/11 skrev han att han skulle höra av sig "inom kort med ordentligt svar". Förbundet finns till för sina medlemmar, precis som F-kassan finns för de sjuka och Af för de arbetslösa. Hoppsan...

Jag ska genast ta F-kassan i försvar, för de har hittills aldrig gjort mig besviken och då har jag haft en hel del med dem att göra. De vill verkligen hjälpa till och underlätta för oss, det är min erfarenhet i alla fall. Att facket har blivit en tandlös tiger som sitter i knät på motparten är sorgligt, men det borde inte hindra från att kommunicera med sina medlemmar, hur dåligt det än gått i förhandlingen, eller?!

Vi har inte riktigt bestämt oss för middagsmat idag, det kan bli en liten jultallrik kanske eller så blir det nåt helt annat. Först ska vi handla julklappar. En julklapp till W kom på avvägar i posten, men en ny är på väg idag. Hoppas jag! Till J blir det inga problem alls, tror jag. Jag vet vad mamman vill...
Till oss själva köpte vi en ny stekpanna igår och ska eventuellt titta på en kniv idag.

Ha en fin måndag och stressa inte upp dig om du måste ut och handla, då glömmer du bara hälften, Så ta det lugnt och jobba metodiskt, det sparar tid i slutänden.


2 kommentarer:

 1. Frågor om a-kassan - kontakta din a-kassa, de är experterna. Jag minns inte hur det var med röda dagar och det är bara 10 månader se'n jag gick på a-kassa.....ser det som positivt att infon "ramlat" bort. Håll koll på dina deltidsdagar så du inte jobbar för många dagar och riskerar a-kassan.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte jobbat så många dagar, kan inte vara uppe i 75 än, och har bara sex a-kassedagar kvar. Måste ansöka om att få ingå i jobbgarantin eller vad de kallar fas 2 nu.
   Ha det gott själv! :)

   Radera