Powered By Blogger

fredag 26 december 2014

Jule-lamm. #bloggswe

Annandagen är också en favoritdag. Det råder fortfarande julstämning, åtminstone om man håller sig hemma. Därför skickade jag mannen till affären för de inköp som krävdes. Själv har jag repat grönkål och kokar långkål nu. Jag fattar inte varför det heter "långkål", men det vet säkert svärmor.
Den tar lång tid att repa, kanske? Kokar länge gör den med...

Vi ska äta den till lammsida och kokt potatis. Lammsidan går långsamt klar i ugnen. Salt, stark paprika, svartpeppar och chiliflakes är enda kryddorna. Tänkte dra på lite akacia-honung på slutet, för att bryta av mot långkålens angenäma beska. Förrätt blir sill och ägghalvor.Till efterrätt har vi kvar pepparkakscheesecaken. Det blir lagom.

Nu ska jag återvända till köket och färdigställa allt, sen ska vi bara ha trevligt resten av dagen också!

Hoppas du har det bra och njuter i fulla drag av ledighet, mat och härligt sällskap!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar