onsdag 3 december 2014

Kattbrottning. #bloggswe #blogg24

Idag blev det hastigt och lustigt en annorlunda dag. Klockan 9 ringde en AC och behövde akut hjälp på sitt apotek. Det var ju glädjande, men jag skulle ju till veterinären med katterna. Lovade dock att jag skulle kunna komma till halv tolv och det mottogs tacksamt. Vilken tur!

Min strategi för att få in katterna i sina burar för transport till Västra Djursjukhuset, utan blodspillan från min sida var som följer:

1. Lokalisera Mayzan, förhoppningsvis till trådkorgen i klädkammaren. Stäng dörren i så fall.
2. Fjäska med lite kalkon för att få ner Compiz från sin piedestal (klätterträdets högsta topp).
3. Bär upp 6 kilo motsträvig katt (C) till riggad bur på övervåningen.
4. Fiska upp en nyvaken M ur nämnda korg och med milt våld tvinga in henne i en annan bur.
5. Bär ut burarna till bilen.

Punkt 1 gick som planerat. 2 blev modifierad, för han tyckte det gick så bra att ligga kvar och bli matad. Fick alltså hämta pallen (jag är inte så lång) och hämta ner honom, under hans stora protester. 3:an gick av bara farten. Punkt 4 gick förhållandevis bra. Vi brottades en stund vid själva överförandet av katt från famn till bur. Sen gick det som en dans och hela företaget genomfördes utan blodförluster.

Mayzan gnällde och pep alla fem minuter det tar att köra till destinationen. Hela kvarten vi fick vänta på vår tur också. Compiz låg platt och tyst. Mayzan togs ur buren först. Hon skuttade snarare ut själv. Compiz burdörr öppnades, men han stannade på plats. Vägning gick fint, även om C gömde sig i buren direkt efter. M satt i mitt knä och svettades rakt igenom mina byxben.

Lite mindre skavanker upptäcktes på dem båda, men vi ska diskutera dessa vid senare tillfälle. På det hela taget gick allt bra och gissa om de var glada när vi kom hem igen?!
Jag åt upp min andra mack-halva och rapporterade till mannen, samtidigt som jag bytte om till arbetsuniformen. Har nämligen bara fått en kjol och det blir så jobbigt att klä om på plats.

Det var full rulle hela dagen och jätteroligt på jobbet. Flera kunder uttryckte sin tacksamhet och det är det som gör att det är så kul att vara egenvårdsspecialist. När man får lösa ett problem för en kund med magproblem, föreslå bra produkter till en kund vars dotter flyttar hemifrån och behöver ett bra bassortiment, eller hjälpa till med val av avmaskningsmedel till en skygg och motsträvig katt.

När jag kom hem berättade mannen om sitt möte med chefen. Det är en lång historia, som inte ska avhandlas här idag. Förhoppningsvis fattade chefen att det är allvar nu och att de bör tänka om i många frågor och göra rätt i fortsättningen. Antagligen en utopi, men det är deras problem i så fall.

Till middag bestämde jag att vi skulle ha karré som fått koka i skysåsen, pressad potatis och ärtor. Mannen fick chansen att bestämma igår, men tog den inte. Han blev inte det minsta ledsen för det.
Jag upptäckte dock att det fanns lite för få potatisar hemma, men löste det genom att koka en palsternacka också. Problemlösare, japp! Vem vill åka till affären efter klockan 18, liksom?

Ha en god natt och sov gott! Det ska jag...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar